Совети за чистење завеси

2021-06-21

„Колку често ги миете завесите во вашата куќа? Чистење назавесине е лесна задача за повеќето семејства. Оваа статија ќе воведе неколку совети за чистење назавеси.

Натопете партал со малку детергент растворен во топла вода, завиткајте ја влажната крпа околу клипот, затегнете го ножот и избришете го напред и назад, лесно можете да ја отстраните прашината!
Или ставете гумени ракавици, ставете работни ракавици, навлажнете го средството за чистење, а потоа затегнете го ножот со прстите, избришете го директно и потоа прскајте го освежувачот.
Се препорачува да се впие во лесна солена вода 3 часа при чистење, а потоа да се пари околу 30 минути во чиста вода, што исто така има ефект на спречување на мувла и инсекти;
По миењето, ставете го на сонце да се исуши и избришете го со сува крпа за секојдневно чистење.
If the завеси are yellow, oily or mildewed, they can be soaked in warm water with detergent for about 15-60 minutes;
For machine washable завеси, remember to choose the soft mode;
The завеси are air-dried naturally to prevent wrinkles and deformation;
Испратете специјални материјали како свила и кадифе до хемиските средства за чистење;
Дали пеглањето по сушењето зависи од материјалот на завесата.
Памук и лен може да се пеглаат, но фланелот не треба да се пегла; температурата на железото не треба да надминува 110 ° „.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy